Lora Modules bij Delmation

Wat zijn dat Lora Modules en wat zijn de voordelen van deze technologie? Iedereen maakt tegenwoordig dagelijks gebruik van veel draadloze verbindingen: thuis, onderweg en op kantoor maken we gebruik van de smartphone en van de tablet. Daarnaast maken we thuis en op kantoor ook draadloze netwerken. Onderweg maken we voortdurend contact met draadloze afstandsbedieningen, bijvoorbeeld voor het bedienen van de auto. Ook kantoren, winkels en restaurants zijn allemaal voorzien van draadloze verbindingen. Over het algemeen verbruikt wifi veel data en stroom. En daar begint het voordeel van Lora Modules. Een Lora module is namelijk geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. Je kunt bij Delmation Products terecht voor al je producten op het gebied van internet en verbindingen waaronder Lora Modules, 4G routers, USB producten, ZigBee producten en vele andere producten.

Wat is en kan een Lora Module

LoRaWAn: Longe Range Wide Area Network, is een specificatie voor een telecommunicatie netwerk. Het netwerk is bij uitstek geschikt voor lange afstandscommunicatie met weinig vermogen en wordt voornamelijk gebruik voor machine-to-machine communicatie. Verschillende bedrijven zijn bezig om een alternatief netwerk uit te rollen: het Lora netwerk. Hoewel Lora een radiotechnologie is die nog moet groeien, zijn er steeds meer technische mogelijkheden. Een Lora netwerk bestaat uit een Lora module die zowel kan zenden als ontvangen. Het maakt contact met de Lora Gateway, waar het radiosignaal wordt omgezet in ip-verkeer. Via de netwerkserver is de data beschikbaar om te verwerken in een app. Kijk bij alle Lora producten van Delmation voor meer informatie over Lora Modules en hun mogelijkheden.

Voordelen Lora Modules

Lora modules hebben veel voordelen. De Lora technologie is speciaal ontworpen om verbinding te maken bij een zeer laag stroomverbruik. Hierdoor is het zelfs mogelijk om met gebruik van knoopcellen of met AA-batterijen enkele jaren verbonden te zijn. De Lora Module is momenteel nog vrij groot maar de volgende generaties zullen niet veel groter zijn dan een flinke knikker. Wifi heeft weliswaar een hoge datasnelheid, het werkt slechts op korte afstanden en heeft een veel hoger stroomverbruik. Daarnaast zijn voor het gebruik van wifi abonnementen en simkaarten nodig en moeten dus ook nog bijkomende kosten worden gemaakt. Een Lora Module heeft deze nadelen allemaal niet. Omdat een Lora Module op een open band uitzendt kan het gratis worden gebruikt. Daarnaast heeft een Lora Module een groot bereik én verbruikt het weinig stroom. Lora Modules zijn daarmee uiterst geschikt voor apparaten die weinig data verzenden zoals bijvoorbeeld watermelders en temperatuurmeters.